Primeur: NRC gaat live met abonneer via Google (27-02-2019)

Google heeft 23 februari 2019 ‘abonneren via Google’ beschikbaar gemaakt in Nederland. NRC is het eerste nieuwsmedium dat gebruikmaakt van de dienst. NRC maakt voor haar abonnementenadministratie gebruik van Zeno.

De afgelopen tijd is Zeno in overleg met NRC aangepast om het abonneren via Google te ondersteunen. Binnen Zeno kan nu gebruik gemaakt worden van een nieuwe betaalwijze ‘Betaling via derden’. Hiermee kan via de Zeno abonnementenwebservice een abonnement ingevoerd worden met een vaste voorgedefinieerde debiteur (Google). Dit abonnement wordt bij factureren automatisch afgeboekt op een tussenrekening gekoppeld aan de debiteur zodat bijgehouden wordt welk bedrag NRC in de toekomst nog van Google moet gaan ontvangen. 

De abonnee krijgt na afsluiten het abonnement te zien binnen zijn Google account en kan deze ook daarvandaan stopzetten. Google zorgt zelf voor de periodieke incasso van de abonnementsgelden, door dit vanaf de aan het Google account gekoppelde betaalproduct (Creditcard, Paypal) te incasseren. Als er niet geincasseerd kan worden, zet Google het abonnement zelf stop. Periodiek krijgt NRC vervolgens van Google de abonnementsgelden overgemaakt, wat door de financiële afdeling weer op de tussenrekening afgeboekt wordt.

Voor de abonnee heeft dit als voordeel dat hij met 2 klikken het abonnement kan afsluiten (zijn/haar gegevens zijn immers al bekend binnen het Google account), voor NRC heeft dit als voordeel dat de verantwoordelijkheid voor incasso en herinneren bij Google ligt.

Deel op social media:

Meer informatie? Bel 035-6720621 of neem vrijblijvend contact met ons op.